« na kalendář

sobota 16. března 2013

Poslední zimní...

Byl tu poslední letošní zimní víkend. A jak jinak se se zimou rozloučit než na kole chichichi.

Fotky:

v 11:00 hodin u stanice metra Chodov. Dita s Kolbabou dorazili v pohodě, jen Jardig trošku zazmatkoval, protože si spletl Opatov s Chodovem. Naštěstí ale jel na Opatov přes Chodov, kde jsme si ho odlovili chichichi.
celý týden dávala zima najevo, že se ještě nevzdává. Sobota ale byla jak malovaná. Ikdyž se teploty stále držely kolem nuly, sluníčko už hřálo, co mu síly stačily. Zkrátka nádherná poslední zimní sobota chichichi.
Chodov - Kunratický les - MTZ - Nový hrádek, kterému, nevím proč, říkám Vítkův hrádek. Ten je ale ouplně někde jinde... Jak jsem ale zjistila, tak bezvýznamný tento hrad nebyl - v roce 1420 tady zemřel král Václav IV.
Moc daleko jsme ale z hrádku nedojeli. Za chvilku nám přišla do cesty restaurace
U krále Václava, která zrovna otevřela, tak proč nedat něco na zahřátí. Bylo akorát poledne, tak se čajík a polívčička hodily...
A hurá, s plnými bříšky jedeme dál. Jenže... Jenže to by Jardigovi nesmělo stávkovat kolo. V krátkém stoupání přetrhnul řetěz. Ach jo, jako by ho nemohl přetrhnout před hospodou...
No nic, opravilo se a jelo se dál, ale hned v dalším stoupání přetrhnul Jardig řetěz znovu... Tak tohle už vypadalo jako schválnost... Že by se mu s námi dneska na kolo nechtělo?!? A ještě že ho prý znevrózňujeme. Že prý máme jet napřed, a že si to opraví sám. A my mu přitom táááák pěkně radili při první opravě... A kolo jsme podrželi... A fotky pořídili... Jo, jeden se jen tak nezavděčí chichichi.
Tak jsme se holt vzdálili, ale jen k blízké
benzince Shell na Vídeňské, kde jsme dopumpovali Ditu - tedy její zadní kolo - a než jsme vypili kávu, byl Jardig tady. A teď už fakt jedeme...
Cyklo k Vltavě - Modřanská stezka - Zbraslav, kde jsme před mostem zastavili u stánku na krátké občerstvení. Kolikáté už dneska?!? Ale co na tom záleží. Nejedeme přece žádné závody chichichi.
Na sluníčku bylo nádherně, a tak bylo rozhodnuto dostát původnímu plánu a dojet až do Černošic. A jak jsme řekli, tak se i stalo...

Přes Zbraslavský most - průjezd Zbraslaví - přes golfové hřiště - sjezd do Černošic přes most - cukrárna U mašinek, teda dneska už Hájek + Hájková, ale ono je to jedno. Tady jsme dali závěrečné občerstvení - jako vždy výborné dorty i chlebíčky.
Zpátky jsme to vzali klasicky
cyklostezkou po proudu Berounky do Radotína, kde se odpojila Dita, která to dojela vlakem. Dneska ji ještě čekala jedna pařba, tak jí 30 km stačilo chichichi.
Já s Jardigem a Kolbabou jsme to vzali dál po svých klasicky přes
Lahovice a pod Baranďák, kde se kluci odpojili. Mimochodem z Radotína pod Baranďák to bylo 10 km a dali jsme to za půl hodinky...
Já se rozhodla zkrátit si cestu domů lanovkou na Petřín, ale člověk míní a technika mění. Od 11. 3. do 27. 3. je pravidelná odstávka z důvodu revize. A tak se nedalo nic dělat a musela jsem pěkně po svých. Ale na druhou stranu jsem byla doma přesně v šest, jak jsem odhadovala v Radotíně chichichi.
z Chodova pod Baranďák to dalo 40 km, já jsem i s dojezdy měla 56,7 km.
Všem moc díky za velmi příjemnou společnost a všechny chválím, že jsme opravdu dojeli až do těch Černošic. Byly chvíle, kdy jsem tomu ani za mák nevěřila chichichi. No a příště na kole už opravdu na jaře chichichi.
logo na hlavní stránku copyright © vrstevnice 2013