« na kalendář

sobota 22. prosince 2012

Nepetche IX. aneb kdo nepeče, jede na kole

Dokumentace:

* info NaKole.cz a diskuze
* pozvánka na SA

Fotky:

* moje fotky z mobilu
* od Arabice
* od jardiga
v 10:00 hodin u stanice metra Ládví (metro C).
Sešlo se nás tu 8, což bylo víc než jsem čekala chichichi.
Ládví - Ďáblický háj se zastávkou u Ďáblické hvězdárny. Výhledy dneska moc nebyly, ale aspoň jsme udělali první společné foto a ochutnali první cukroví.
Z Ďábličáku jsme projeli do
Čimického háje, kde se k nám přidali další dva, takže už nás bylo 10. Čimičák jsme projeli po ZTZ a bez problémů jsme projeli celý Čimičák až na křižovatku před Bohnicemi. Musím říct, že dneska se jelo naprosto parádně.
Po zdolání křižovatky jsme se stočili na
Havránku , odkud je za normální viditelnosti nádherný výhled na Prahu. Za normální viditelnosti ano, ale dnes to teda rozhodně nebylo... Nebyl tedy žádný důvod zdržovat se tu nějak dlouho, a tak jsme se vydali k Bohnickým vyhlídkám, abychom se na vlastní oči přesvědčili, že i tam je dneska vidět kulový chichichi.
Čekalo nás trošku nezáživné cestování přes Bohnické sídliště, ale jinak to holt nešlo. Vzali jsme to
Pomořanskou ulicí a ulicí Na Farkách a fakt se nám podařilo Bohnickou vyhlídku (B) trefit. Výhled odtud musí být nádherný, ale dnes počasí vyhlídkám nepřálo. Za to nám začalo sněžit a kolem nás začala krajina poměrně rychle dostávat Vánoční nádech.
Přejezd na
Bohnickou vyhlídku A byl docela slušný crossík, ale aspoň jsme měli možnost poznat, jaké jsou kolem Bohnic "kozí stezky". Na druhé vyhlídce jsme moc dlouho nepobyli, protože tu bylo víc než dost odpadků a psích exkramentů. Bylo s podivem, že si nikdo nic nenašlápnul chichichi.
Z vyhlídky jsme to vzali kolem Bohnic už sídlištěm ulicemi
- Hackerova, Dolákova, U Skalky až na ulici Bohnická, odkud jsme se vydali po MTZ. Musím říct, že v těchto končinách Prahy jsem ještě nikdy nebyla, ale byla to moc příjemá cesta. Na jejím konci měla být opět vyhlídka, ale tu jsme nenašli. Až teď při psaní trasy jsem zjistila, že jsme ji ale hledali o pár set metrů nížeji než ve skutečnosti byla. Tak holt někdy příště...
Dál nás čekala opět crossova vložka
- sjezd po MTZ k psinci do Zámků. Musím říct, že to byl velmi pěkný sjezdík, jen co je pravda. Jen nám trošku cestu znepříjemňovalo sílící sněžení, které skrývalo různé kameny a větvičky. Ale přežili všichni bez úhony.
Od psince jsme to netradičně
projeli přes Zámky. Byla to docela nostalgie. Coje stezka podél Vltavy, tak už člověka ani nenapadne tudy jet. Jo a taky nám už docela slušně sněžilo. Předvánoční vyjížďka jak malovaná.
Dál nás čekala nová stezka podél Vltavy. Sjezd k Vltavě jsem do trasy vložila jen kvůli tomuhle úseku. Už žádná drncavá náplavka, ale velmi příjemná asfaltová stezka. Jen je trošku nejasné, proč je na začátku stezky značka zakazující vjezd všech vozidel chichichi.
V Brnkách jsme to otočili zpátky do kopce a v tu chvíli jsem zjistila, že mám vyměklou přední pneumatičku. Zkusmo jsme do toho flákli pěnu ze spreje, protože měnit v tom sněhu se nám opravdu nechtělo. Ale dopadlo to dobře, pneumatička vydržela až do cíle.
Nějak jsem tím ale ztratila ostražitost, takže jsem v kritický okamžik zavelela "ke mě" místo "k tobě", v důsledku čehož jsme nedojeli do Čimic, ale vyjeli jsme ve
Zdibech chichichi. No nic, no, tak jsme holt nejeli zpátky na Ládví přes Čimičák, ale po ŽTZ kolem Ďáblické (Chaberské) skládky. Nejenže tu byl klasický zápach... teda spíš smrad, ale navíc nám sníh schoval zamrzlé kaluže, takže o pády nebylo nouze... A jako bonus mi zamrzla přehazka. To se mi teda fakt ještě nestalo, ale troška čaje ji oživila chichichi.
Dojezd přes Ďáblice a Ďábličák na Ládví už pak byla pohodička.
z Ládví na Ládví 27,5 km, ale každý jsme měli o nějaký ten kilometr víc.
v Tiché kavárně. Byla to docela příjemná tečka a Arabici moc děkuji, za tenhle tip.

Moc díky všem za účast a zase někdy příště. Všem přeji krásné a klidné Vánoce a vykročte do Nového roku 2013 tou správnou nohou chichichi.

logo na hlavní stránku copyright © vrstevnice 2012