« na kalendář

sobota 8. září 2012

S Ryann podél Berounky...

Dokumentace:


v 8:45 pod Barrandovským mostem (na Bránické straně). Sešlo se nás tady pět.
v 10:00 u nádraží Praha-Radotín. A tady už se nás sešlo podstatně víc. Nakonec skupina čítala 18 cyklistů.

z domova - Petynka - Strahov - Helichova - Národní divadlo - Podolská stezka - Barrandovský most.
10 km

Barrandovský most - Modřanská stezka - Modřany, protože Tomáš nám musel ukázat, kde právě teď pracuje - Zbraslavská stezka - tady nám Machna ukázala místo, kde se v květnu zrakvila na bruslích. Teď si tak vzpomínám, že jsem zapomněla uronit pietní slzu, ale snad se to Machna nedozví chichichi - Zbraslavský most, kde nás na náměstí překvapil sraz autoveteránů - kolem tržnice Lipence - přes lávku v Radotíně - Radotín-nádraží.
15 km

Radotín-nádraží - na stezku k Berounce - Černošice - Mokropsy - přes železniční most - Všenory - Dobřichovice, kde se část chtěla podívat na farmářské trhy, ale trhy to nebyly, bylo to vinobraní a chtěli tam vstupné. Tak jsme šli do hospody a příjemně jsme poobědvali chichichi - po stezce do Letů, kde vede od mostu "nová stezka" zadem kolem Řevnic - Řevnice - Zadní Třebáň - Karlštejn. Hodiny ukazovaly 13:30 a pokud jsme se chtěli zastavit v cukrárně v Černošicích a vrátit se do Prahy v nějakém rozumném čase, pak byl tak akorát čas otočit kola a jet zase zpět. Ozvaly se sice hlasy, že už je to do Berouna kousek, ale po krátké poradě bylo jasné, že cukrárna je důležitější než Srbsko i Beroun, a tak se jelo zpět chichichi - Zadní Třebáň - Řevnice, kde jsme ale neodbočili na stezku a jeli jsme rovně - kolem nádraží - pak vlevo, vpravo, vlevo, vpravo - a před viaduktem jsme odbočili na cestu mezi chatama, což byl trošku terének a mírně se to také zhouplo - Dobřichovice - přes most - po levé straně Berounky, kde byl zejména výživný závěrečný stoupák. To byl hnus fialovej... - Mokropsy - Černošice - cukrárna U mašinky, kde byla výborná zmrzlina a taky chlebíčky a makový štrůdl a lidí jako much a tři dokonale otrávené prodavačky... Teda pardon, otrávené byly jen dvě, ta třetí se i usmála - z Černošic přes lávku a po pravé straně Berounky směrem na Zbraslav - přes golfové hřiště - kolem tržnice Lipence a přes lávku v Radotíně, na jejímž konci jsme se rozdělili na ty, co jeli už jen k nádraží a na ty, co jsme jeli do Prahy po svých.
43 km

Radotín - podél Berounky a podél Vltavy furt a pořád až pod Barrandovský most. Tuhle část cesty jsme jeli poměrně svižně a bez zastávky a musím říct, že pod Barranďákem jsem měla docela dost...
10 km

přes Barrandovský most - Podolská stezka - náplavka - Národní divadlo - přes most - lanovka na Petřín - Petynka - Norbertov - a byla jsem doma chichichi.
12 km
Celkově mi to dnes dalo 90 km, i když se musím přiznat, že těch posledních 700 metrů jsem už dokroužila kolem baráku...
Je fakt, že je to porce, kterou jsem už dlouho nedala a vůbec netuším, jak jsem to mohla nejen ujet, ale i přežít. Nicméně tělo mi ty kilometry zúčtuje. Už kolem osmé mě začaly brát křeče do lýtek a v půl desáté i do stehen chichichi.

Byl to velmi, a to velmi příjemný výlet. Díky všem za společnost, jelo se s vámi fakt parádně. Jen netuším, kde se nám postráceli ti asi 2 nebo 3 lidičky. Ale snad dorazili domů také v pořádku.
Díky a třeba zase někdy příště chichichi.
logo na hlavní stránku copyright © vrstevnice 2012