« na kalendář

sobota 17. prosince 2011

Nepetche 2011...

Tradiční vánoční vyjížďka aneb KDO NEPEČE JEDE NA KOLE chichichi chichichi chichichi.

Co, kde, kdy, jak:

  • organizátoři - Airline a Ane
  • START: od restaurace Pyšelka (u vlakové stanice Pyšely)
  • SRAZ: v 10:10 s příjezdem vlaku z Prahy - odjíždí z Hlaváku v 9:20
  • diskuze
  • Délka: 40 - 50 km a nebude to jen po silnici...

Fotky:

A jaké bylo?!?

Sraz:

já jsem klasicky těsně před Pyšelkou zakufrovala - v Pyšelích jsem holt blbě odbočila. Ale jak jsem v Nespekách najela na ČTZ, bylo to už v pohodě a přes Čerčany jsem už na Pyšelku trefila bez problémů chichichi.
Na sraz jsem dorazila asi v 10:05 a překvapivě jsem tu byla první. Než jsem ale sundala a připravila kolo, dorazili i Ane s Airlinem a Honzou a za chvíli ještě vlaková sekce. Celkem se nás sjelo 8.

Trasa:

tak ta byla naprosto parádní.
Z Pyšelky jsme vyjeli po ČTZ - Čerčany - v polovině cesty na Poříčí jsme odbočili vlevo a vyjeli jsme lesní cestou na Mrač. Z Mrače jsme sjeli k Benešovskému potoku zvanému kdysi Smradlák - byla to parádní cesta. Ai nám tady sliboval bahno, kvůli kterému jsme si všichni vezli pytlíky přes boty, ale cesta byla upravena a bahno se nekonalo chichichi. Od potoka jsme vyjeli na silnici č. 110 = cyklotrasa 0064, po které jsme dojeli až do Benešova.
Průjezd Benešovem mě osobně potěšil, protože jsem konečně viděla také něco jiného než nádraží. Doteď jsem třeba netušila, že je v Benešově náměstí chichichi.
No kam by se asi tak dalo z Benešova jet?!? Samozřejmě "na medvěda". Takže jsme to vzali směrem na Týnec a ve vhodnou dobu jsme odbočili na
Konopiště. Medvěd se nám sice neukázal, za to jsme posilnili skvělým cukrovím od wíly, vyfotili jsme se, rozloučili jsme se s Arabicí, která odjela na vlak, a jeli jsme dál.
Kolem rybníka, lesní cestou a po silnici jsme vystoupali na nejvyšší bod dnešní dne
- na Chvojen. A vyjeli jsme až na vrchol ke kostelíku.
Odtud jsme jeli dál po
ČTZ a pak po cyklotrase 0063, kde jsme minuli zříceninu hradu Kožlí. Doteď jsem vůbec netušila, jak nádherná je tahle cesta a že je tu skryta nějaká zřícenina...
Dále jsme jeli přes obec
Václavice, kde zrovna místní myslivci stříleli bažanty. Jestli existuje debilní koníček, tak je to právě myslivost. Těm kokotům v zeleném bylo naprosto jedno, že právě projíždíme po cestě a pálili nám to nad hlavu bažant nebažant. Nebyl to vůbec příjemný pocit...
V Úročnici jsme najeli z polňačky na silnici, po které jsme dojeli až do Týnce nad Sázavou. Odtud už to pak byla klasika podél Sázavy do Nespek a do Městečka, kde jsme před benzínkou odbočili vlevo na Nové Městečko a přes poslední kopec jsme opět sjeli k Sázavě do Čerčan a za pár minut jsme dojeli k Pyšelce, kde už na nás čekal wert s fafejtem chichichi.
Závěrečná v Pyšelce byla stejně pohodová jako celá trasa. Čaj, pivo, grog, kafe a něco k zakousnutí. A místo sladké tečky jsme dojedli cukroví chichichi.

Délka:

46,7 km

Počasí:

na to, že včera funěl vichr, který lámal větve, bylo dneska naprosto úžasně. Teploty se šplhaly nad 4° C, obloha byla krásně vyfoukaná a sem tam vykouklo i sluníčko a trošku nás zahřálo. A abychom věděli, že je prosinec, tak nás stihli i dvě sněhové pidipřeháňky. Jen ten vítr, který už dneska foukat neměl, ten nám teda občas mohl fouknout i do zad chichichi.
Děkuji všem za skvělou společnost, Ane s Airlinem za super trasu a všem přeji krásné a klidné Vánoce chichichi.
logo na hlavní stránku copyright © vrstevnice 2011