« na kalendář

pátek 3. - neděle 5. září 2010

Podzimní Jizerky s pro-pou...

Po půl roce jsme opět byly hosty v pro-pově horském sídle.
A náležitě jsme si to užili - ostatně jak také jinak v dobré společnosti, že chichichi. Navíc Burajda objednala naprosto suprové počasí, ačkoli rosničky všech povětrnostních serverů hlásily na víkend slotu a psotu chichichi.

Fotodokumentace:

* od pro-py
* od Burísků

Pátek 3. září 2010

Příjezd:

byl možný kdykoli od 17:00 hodin.
Nakonec jsme se ale začali sjíždět až někdy po osmé večerní. Pro-pa jako první, zatopil a usadil se v Driketě, kam jsme postupně dorazili i my ostatní a v teplíčku a při žejdlíčku jsme vyčkali až se nám domeček pěkně vyhřeje chichichi. Jako poslední dorazil někdy po desáté Medúza, který jel z Prahy po svých. A překvapivě byl po těch 135 km poněkud zdrchaný. Prý mu to vůbec, ale vůbec nejelo... Nějak nám, chlapec, slábne... Nebo stárne chichichi ?!?

Sobota 4. září 2010

Odjezd:

překvapivě jsme odjížděli krátce po deváté.
Tedy odjížděla sekce "matky s dětmi", která dostala asi 30 minut náskok před "mladými a neklidnými". Společný sraz byl stanoven Na Kneipě.

Trasa:

cílem byl Smrk a trailík do Nového Města. Ale znáte to... chichichi
Od pro-py - Hrabětice - v. n. Josefův Důl, ž sem to byla poměrně silniční nuda - ŽTZ kolem nádrže. Tady nás zaujalo docela značné množství lidí, ale brzy jsme zjistili, že jdou všichni na pouť do Kristiánova. Hurá!!! Budou koláče a žužu a turecký med a... Prostě hned se nám, tedy mě chichichi, jelo lépěji - Kristiánov, kde se fakt akorát rozjížděla pouť. A opravdu byly domácí koláče a opravdu bylo žužu a taky turecký med chichichi. Moc jsme se tu ale nezdržovali, nakoupili jsme a jeli jsme dál - MTZ - Na Kneipě, kde jsme byli akorát na desátou a dobrých 20 minut jsme tu čekali na "mladý" zbytek... U piva a při hrnku čajíku se pak náhle zjistilo, že na Smrk se vlastně nikomu nechce a že všichni chtějí jet trasu "matky s dětmi", tj. ze Smědavy kolem hranic na Jizerku... Pro-pa se sice vidiny trailíku ze Smrku vzdával jen velmi ztěžka, ale nakonec podlehnul většině. A tak se jelo dál - Kasárenskou - Smědava - ZTZ - rozcestí Předěl, kde nás pro-pa odbočil na Paličník. Ach jo, nejdřív nám zaviruje poklidnou sekci "matky s dětmi" a pak nás honí po kopcích. Ale dobře, přece jenom je tu šéf chichichi - MTZ - Paličník, odkud byla nádherná vyhlídka na Hejnici a východní část Jizerek. Nakonec tedy pro-pa za tuto odbočku dostal malé bezvýznamné plus. Mírně pochválen začal cosi plkat o Smrku, v důsledku čehož o svá pozitiva obratem zase přišel jelo se dál chichichi - zpět po MTZ - rozcestí Předěl - ČTZ, tzv. Zelená cesta - rozcestí s lesní asfaltkou, kde jsme se zase rozdělili - "mladí a neklidní" to vzali dále po ČTZ a naše sekce "matky s dětmi" pěkně po zpevněné asfaltce - Jizerka, kde jsme se zase všichni sešli a kde jinde než v hospůdce u obídku. Dali jsme borůvkové knedle a koláče (obojí nic moc, bylo to dost suchý), a pak nějakou tu rajskou nebo svíčkovou. Bříška jsme si naplnili víc než slušně a absolutně nikomu se s tou zátěží nechtělo dál. Ale nedalo se nic dělat... Pro-pa zavelel "na kůň" a jelo se dál... - pěkně do kopečka a z kopečka a do kopečka po ŽTZ - Protržená přehrada - Mariánské boudy - a s kopečka až do Josefova dolu - a zase do kopečka na Sedmidomí - u Paroubkovic chalupy na Horní Maxov a pak už to bylo "domů" co by kamenem dohodil...

Cesta se nám celý den poměrně slušně houpala, ale byla to paráda chichichi.

Délka:

cca 55 km. Ale stačilo to. A nejen mě chichichi
Večer už nás čekala jen samá pozitiva - sauna v Jabloneckém bazénu a pak večeře v Mexické restauraci. Jako vždy vynikající a to i přesto, že jsem pečenou bramboru dostala s majonézou místo smetany a tak jsem ji musela vrátit. Na jednu stranu mi to ale nevadilo, protože jsem, nevím proč, čekala bramboru pečenou v alobalu a dostala jsem bramboru americkou, kterou teda fuckt nemusím...

Neděle 5. září 2010

Ráno se nikomu nechtělo říct, že se nám na kolo vůbec, ale vůbec nechce, ale pak LeeLoo zahájila vzpouru, čímž nám na chvilku svitla naděje, že to kolo dnes ukecáme... Náčelník byl ale nekompromisní - jede se na Černou studnici. A nakonec na kolo sedla i LeeLoo - jo, jo, všechno je lepší než psát diplomku chichichi.

Odjezd:

dneska jsme jeli o něco později - až před desátou. Taky byla neděle chichichi.

Trasa:

přes tři rozhledny - Černá studnice, Nisanka a Bramberk
Sekce "mladých a neklidných" dnes vyjela terénem přes Bukovou do Smržovky , sekce "matky s dětmi" vyjela do Smržovky po silnici . Dál jsme jeli už všichni společně - po MTZ - rozcestí Berany - ČTZ - Černá studnice (869 m n.m.). Tady jsme dali obídek - kluci si dali slušnou porci svíčkové nebo výpečky s knedlíčkem a se zelím. Burísek si dal meruňkové knedlíky, které sice nevypadaly moc vábně, ale prý byly také dobré chichichi. Já jsem si vystačila s nutridrinkem a mrkví a zazdila jsem to zmrzlinou s karamelem... Jo a ještě jsme s Burískovými vylezli jako jediný nahoru na rozhlednu - výhled byl dneska suprový. Slušně jsme si odpočinuli a tak pro-pa zavelel "odjezd". Medúza se s námi rozloučil a dál již zamířil ku Praze. Burajda se rozhodla sice dodržet náš směr, ale chtěla jet po silnici. No a my ostatní jsme poslušně vyjeli terénem - po ČTZ přes kameny a kořeny dolů skopcem, ale byla to parádička. I mě se některé technicky náročné partie podařilo sjet, něco jsem ale raději stlačila chichichi. Sejít jsme s Burajdou se měli dole pod kopcem v Nové Vsi, ovšem Burajdě se podařilo poněkud zakufřit, a tak sjela o kousek vedle do Smržovky. Stanovili jsme meet point na rozcestí U tří lip , ařkoli lípa je tam už jen jedna. Díky tomu jsme sice trošku odbočili z trasy, ale to nám nevadilo. Mírně nás ale rozladilo, že tu Burajda nebyla... Ale aspoň se ozvala, že prý počká na Bramberku. Ach jo, ty úči... Ale OK a jelo se dál... - po ZTZ pro změnu zase do kopce - kolem rozhledny Nisanka - a kousek s kopce po ČTZ, kde po LeeLoo vyjel jakýsi vlčák a kousnul ji do boty, ale pb ho statečně zahnal hozeným kolem - Lučany nad Nisou - a zase do kopce po ZTZ - na rozcestí s ČTZ vlevo kolem chaty Barborka - zpět na ZTZ a ČTZ na MTZ... xakru, co mi to jen připomíná chichichi - a poslední dokopec na Bramberk, kde ale místo Burajdy obdržel Burísek jen smsku, že je v Horním Maxově, a tak se vydal za ní. My ostatní jsme ale trasu dodrželi až do konce - po ČTZ sjezd přes kamení a koření a hupík po silnici až k chalupě.

Délka:

dneska to dalo sice jen 23 km, ale za to výživných chichichi.
Weekend byl u konce. Teď už jen zabalit a naložit do aut a hurá domů. Všem moc a moc díky za příjemný víkend a zase někdy příště chichichi.
logo na hlavní stránku copyright © vrstevnice 2010