« na kalendář

pátek 14. - neděle 18. května 2010

Z Radosti přes Rozkoš do Kolečka...

> kronika srazů <

Kdo za to může: Bu a john

Kde: Křivoklátsko, podrobnosti

Ubytování: sportovní areál Kolečko, mapa

FBI  aneb kdo je kdo? V FBI, bohužel, chybí Žíla s Cévou, které se mi nepodařilo na fotkách najít.

NaKolácké diskuze:
" Z RADOSTI PŘES ROZKOŠ DO KOLEČKA I. "
" Z RADOSTI PŘES ROZKOŠ DO KOLEČKA II. "
" Z RADOSTI PŘES ROZKOŠ DO KOLEČKA - UBYTOVÁNÍ " + podrobnosti
" Křivoklátské Kolečko - cesta na sraz "
" Kolečko : kuchyňka + úschovna kol :-) "
" Z RADOSTI PŘES ROZKOŠ DO KOLEČKA - PAPÁNÍ " + podrobnosti
" Kolečko - jak bylo "

Fotodokumentace:
* foto od werta
* foto od Burísků
* foto od Jurimíra
* foto od miry.l - čtvrtek, pátek, sobota, neděle, Železniční muzeum Lužná a muzeum Jawa
* foto od HMS
* foto od m
* foto od Bananovníka

A něco málo z mé klábosnice:

1. den = pátek: plánovaná trasa vedla po stezce do Pustovět - Všetaty - Panošák - Rousínov - Zhoř - Krakovec - Javornice - Zvíkovec - Hradiště - Čilá - Skryjská jezírka - Skryje a podle Berounky zpět.

Ale ne všichni plánovanou trasu dodrželi. Ačkoli ptáci pěli jako diví od ranního rozbřesku, od šesté hodiny vytrvale pršelo a teplota pozvolna klesala, takže část zúčastněných se rozhodla zůstat v Kolečku. Nicméně podle rozkazu BuJohnů jsme byli všichni nastoupeni v 8:00 hodin na "čtrnáctce" a v 8:30 jsme začali tahat kola na... prostě na déšť... smile
Nakonec nás vyjelo víc než dvacet!!!
Ne všichni jsme ale správně odhadli květnové oblečení - mě osobně nějak nenapadlo přibalit sebou zimní rukavice, šálu a čepici... smile
No a protože jsem nejen já mrzla víc než bylo únosné, ve Všetatech se nás drobná skupinka šesti zmrzlíků oddělila a nejkratší cestou jsme se vrátili zpět na základnu.
Domů..., do tepla..., do Kolečka..., do *** nám byla ale zima... smile
"Doma" jsme ale rozhodně nezaháleli. Po rozmrznutí a základní exhumaci jsme společně s ostatními šli do restaurace U Jelena na výborný obídek a pak jsme navštívili Křivoklát a absolvovali jsme prohlídku hradu. Měli jsme fakt výborného průvodce, takže prohlídka byla velmi pěkná.
Jak se postupně vraceli ostatní, začal se náš přechodný domov měnit v sušárnu. Klobouk dolů, fakt původní plán dodrželi, teda 30 brodů z Krakovce sjeli, ale Skryjská jezírka přece jenom vynechali... Díky počasí se všichni vrátili pěkně zmáčený, a tak promočené svršky a boty byly rozvěšeny všude, kam se dosáhlo. Myslím, že tomu dvanácteráku nad krbem se nikdy ani nesnilo, že bude jednou jeho monutné paroží ověnčeno cyklistickými kalhotami a bundami smile.

Délka: naše zmrzlá skupina ujela krásných 25 deštivých km, ostatním to ale dalo kolem 50 km.

2. den = sobota: Roztoky - Zbečno - Žloutkovice - Nižbor - Leontýnský zámek - Karlova Ves - Emilovna - Bránov - Muzeum Oty Pavla - přívozem přes Berounku - Rozvědčík - Tyterákem na Malou a Velkou Bukovou - Křivoklát.

V sobotu se počasí již poněkud umoudřilo - aby taky ne, když už přijela hlavní NaKolácká rosnička Burajda, a ta si to počasí prostě umí zařídit smile.
Ranní brífing byl opět stanoven na osmou ranní a odjezd na devátou. Jo, tady jsme na srazu, tady se neodpočívá smile.
Trasu jsme tentokrát dodrželi všichni. A byla to nádhera. Teda až na ty kopce, ty jsou na Křivoklátsku fakt výživný. No a pak se trošku nevyvedl oběd v Nižboru. Ačkoli BuJohni naši návštěvu předem domlouvali a dokonce pro nás objednali svíčkovou, vše bylo poněkud jinak... Nejenže o svíčkové nikdo nic nevěděl, vázlo to i s objednávkami běžných hotovek z jídelního lístku. A mnozí pak ani nebyli spokojeni s tím, co obdrželi. Jídlo bylo, velmi mírně řečeno, nevalné. Takže Kominík byl nakonec rád, když na něj s kužecím řízkem dokonce i zapomněli smile. Ale vliv na naše zažívací soustavy obídek neměl - všichni přežili bez jakékoli újmy na zdraví a dokonce s plnými bříšky jsme pěkně vystoupali další dokopec na Nižborský zámek smile.
No a v závěru dnešní trasy jsme na rozhlednu Velká Buková jeli jenom já s Jurimírem. Vynechali jsme kvůli ní i Muzeum Oty Pavla a vyšlápli si ještě jeden dokopec, ale stíhali jsme ji 5 minut před zavřením. Ostatní si v klidu prohlédli muzeum a pak se ještě občerstvili U Rozvědčíka.
No a večer, stejně jako včera, to rozbalil Murphy s Michalem na kytary a hrálo se až skoro do druhé ranní. Ale že kluci fakt teda umí, to se jim musí nechat smile.

Délka: cca 59 km.

3. den = neděle: pro zájemce se nabízely dvě alternativy

a) Lány = Muzeum T. G. M., zámek, Masarykův hrob a také muzeum Charouzových sportovních vozidel.
b) cyklotrasa Křivoklát = Rakovník a zpět přes Železniční muzeum v Lužné.

V neděli ráno se část zúčastněných již vydala do svých domovů, nicméně zbyla i cyklistická skupinka, která si zajela ještě do Lužné u Rakovníka podívat se na mašinky.

Tak, a to je z jarního NaKoláckého srazu na Křivoklátsku asi tak všechno. Organizátorům díky za super akci - v tom počasí to tentokrát neměli rozhdoně jednoduché. A všem přítomným moc a moc díky za skvělou společnost. Jako vždy to byl parádní víkend smile smile smile.

logo na hlavní stránku

copyright © vrstevnice 2010