t na kalendář

sobota 20. června 2009

Točná s pro-pou...

Diskuze: "Točná 20.6."

Moje účast byla po celý týden tak 50 na 50. Až ráno v 8:49 padlo definitivní rozhodnutí - JEDU. Řeknu Vám, tak rychle, jako tohle ráno, jsem se na kolo ještě nevypravila. A to jsem si ještě stihla z nejhoršího otřít řetěz a namazat jej. V 9:09 jsem už vyrážela od baráku a na srazu jsem byla v 9:45. Vzala jsem to nejkratší možnou cestou přes Petřínské sady k Vltavě, k Národnímu a dál po cyklotrase až na místo srazu - hodilo mi to celkem 12,5 km.

Trasa: tak tu vytvářel pro-pa a podle něj se jelo tudy - od srazu přes Modřany - okolo meteorologické věže na Libuši - Libušský potok - Cholupický potok - Centrifuga - Malá skála - Letiště - Kořenovka - Weber - Velbloud - Uphill - Letiště (po této zastávce jsem se odpojila) - Gary - KKZ - Jagërmaister - Zelená - Maturiťák - Karavana - Ho-či-min - Plot - ZOO - Hálek - Kořen - Lhota - Údolí táty Kony - Jarovské údolí - Traverz - Zvolská Homole - Ohrobec- Károv - Lhota - Apendix - Vykopávky - Rychlej - zpět na Závist - Kanada - Žlutá - ZOO - Zelená - Čihadla - okolo Heinikárny - Letiště - Lávky - Komořanský potok.

Z mého pohledu to ale vypadalo asi takhle - Modřany - nahoru - lesem - dolů - rovně - nějaké sídliště - dolů - nahoru - sídliště - louka - les - jeden rybník - lesem - druhý rybník - nahoru - rovně - lesem - dolů - nahorů - letiště Točná a hospoda a první občerstvení - dolů - nahoru - jeden hupík, který jsem ale objela a mezitím se mi kluci ztratili - nahoru - zpátky k hupíku - zpátky nahoru - dubinou - začalo pršet - přes pole - další hupík a telefon od pb, že se kluci vrací do hospody na letišti - zpátky dubinou, kde jsem se s klukama zase potkala - hospoda na letišti a obídek a přestalo pršet, ale vypadalo to, že bude pršet zas a znova, tak já jsem vyměkla s tím, že jim přestávám dělat brzdu a razím k domovu přes Prokopské údolí. Nějak ale vyměkli všichni a pro-pa rozhodnul, že to vezmeme ještě přes lávky. Tady jsme ale potkali Medúzu, který ovšem plný síly velmi snadno ukecal kluky k návratu do roklin. Seskupení Medúza + pro-pa + pb však pro mne byla přímo vražedná kombinace, a tak jsem se rozloučila a ponechala jsem pánské trio jejich osudu a podle zpráv nejen dodrželi původní plánovanou trasu, ale náramně si to užili až do pozdních nočních hodin

Dále jsem sjela do Komořan - cyklotrasou na Baranďák - přes most - Prokopským údolím - přes Lužiny do Stodůlek - přes Řepy - Bílá Hora - obora Hvězda - kávička s koláčkem v cukrárně na Petřinách a pak už jen sjezd domů.

Délka: 62 km, ale velmi příjemných

Moc díky, že jste mě na kolo vytáhli. Krásně jsem si proluftovala hlavu a zase jsem si trošku posílila svoje zádíčka. Jen bych někdy potřebovala projet Točnou v nějakém klidnějším tempu, abych se dokázala zorientovat kde kdy jsem a zjistila, které že úseky se vlastně skrývají za těmi názvy, které jsou s oblastí Točné spojené. Tak snad někdy příště .

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2009