t na kalendář

neděle 3. května 2009

Májová...

Tak tahle vyjížďka byla zcela neplánovaná. Byl úžasný prvomájový prodloužený slunečný víkend a já jsem v pátek 1. 5. strávila na scio testech a u PC, v sobotu jsem u PC strávila celý den a když jsem v sobotu v devět počítač zavřela, bylo rozhodnuto - v neděli se jedu vyvětrat.

Nevyla jsem ničím vázaná a tak jsem v cca v 9:00 po snídaničce vyrazila. Cílů jsem měla několi, ale nakonec zvítězila trasa z Novoroční vyjížďky, protože jsem byla zvědavá, jak bude vypadat v jarní zeleni.

Trasa: - přes Letnou na Vltavskou - metrem na Chodov - Kunratický les - MTZ přes zříceninu hrádku dolů do údolí Kunratického potoka - po ŽTZ podél Kunratického potoka - osvěžení na softbalových hřištích - Barandovský most - Hlubočepy a obídek v restauraci na kurtech. Teda tohle zařízení mohu vřele doporučit. Móooooooc příjemné a móoooooooooc dobré. Dala jsem si dýňovou polévku s mozzarelou a palačinku se špenátem s trojím sýrem. Paráááááááááda... - do Prokopského údolí - za "muří nohou" vzhůru na Dívčí hrady - lesníma pěšinkama s úúúúžasnýma panoramatama kolem Dívčích hradů a pak jsem se tu na sluníčku na chvíli svalila na zem... Naprostá paráda. Minimum lidí, protože sem žádný "zmrdi" nevylezou, nekřičí tu žádné děti, neběhají tu žádní psi... Jen klid, sluníčko a ticho... Prostě balzám na duši - dál jsem to vzala do Butovic, kde jsem sjela do OC Butovice, protože byl čas na svačinkovou kávičku a zákusek a jiná cukrárna se prostě v blízkosti nenacházela - z Butovic jsem to projela na Cibulku - nějak jsem moc nevěděla kudy, jen jsem věděla, že nechci jet po hlavní. Tak jsem prostě držela směr na sever a ono to prostě nějak vyšlo - parkem Cibulka jsem to sjela na Plzeňskou a pak jsem hledala cestičky dál směrem na Ladronku. Jen jsem nějak v panoramatech Prahy přehlédla, že je mezi ještě jeden kopeček... A tak jsem se vysápla na Kotlářku - sjela jsem k nemocnici Homolka a tady už jsem experimentovat přestala a vyjela jsem po silnici na Ladronku. Tady jsem chvilku váhala kudy to vzít k domovu, ale nakonec jsem se rozhodla ještě trošku užít si sluníčka a tak jsem to vzala přes Ladronku na Strahov - a přes Petynku domů.

Délka: objela jsem sice půl Prahy, ale hodilo to jen 39 km

Ale byla to naprostá PARAÁAAAAAAAADA

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2009