t na kalendář

sobota 11. dubna 2009

Velikonoční...

Letos ji pro nás připravili Burísci a tak se jelo do Plzně

» Kde jsme už byli na Velikonoční «

Sraz: byl mezi 9:45 - 10:15 na parkovišti nákupního centra Olympie v Černicích u obchodu INTERSPORTU a poslední dorazila byla osádka mého autíčka, protože jsme v Praze čekali na Jardu .

Dokumentace:

* diskuzní téma "Velikonoční vyjížďka 2009"

* Křížový vrch - vstupenka a vrcholové razítko

* fotky od Burísku

* fotky od Jurimíra

* fotky od werta

* fotky od m

* fotky od Jirky77

* zhodnocení od LeeLoo

* wertovo video "Loučení nakoláků po velikonoční v Plzni :-))".

* trasa z GPS

Trasa: Černice - po silnici -  Radobyčice - Litice - Lhota - Dobřany a první občerstvení v místním minipivovaru. Moje objednávka 2 ovocných čajů a kávy ovšem slečny u pípy trošku vykolejila a tak se okamžitě vytvořila frontička žíznivých . Ale piva se přece jenom nakonec všichni dočkali. A navíc když k tomu Burajda přidala výbornou masovou a nemasovou nádivkou a výborným mazanec... Po řádném odpočinku jsme pokračovali přes náměstí, které nám díky opravám skýtalo mírnou crossovou vložku - Vstiš, kde jsme ze silnice odbočili -  přes louky, odkud se nám skýtal úžasný pohled na další cíl naší cesty Křížový vrch (Vrabina) a kde jsme také udělali společné foto všech 26 zúčastněných. Ovšem bez Křížového vrchu v pozadí, protože to by se fotilo proti sluníčku - Černotín, odkud už jsme začali stoupat k nejvyššímu bodu našeho výletu. Tedy začali stoupat - nejdřív jsme se vysápali kus do kopce, pak jsme to zase sjeli a pak teprve přišel výjezd na vrchol - Křížový vrch (Vrabina), kde jsme si chvilku odpočinuli, mírně se občerstvili a kdo chtěl, ten vylezl i na věž bývalého poutního kostela a podíval se po okolí. A že dneska teda byl úžasný výhled... - Chotěšov, kde bylo v plánu navštívit místní klášter. Ale naše hladové žaludky si nežádaly kultúry, chtěly jen a pouze kus toho žvance. A tak jsme sedli do hospody, kde byla objednaná polívčička a kdo chtěl, ten si ještě mohl objednat něco vydatnějšího. To se sem ale, díky kuchyni v rekonstrukci, dováželo až z Dobřan, takže se náš odpočinek v Chotěšově protáhnul déleji než se původně plánovalo. Ale nijak to, myslím, nikomu nevadilo - dál dělal chvilku pančelku Brum, aby nás vyvedl z Chotěšova cestou mimo silnici - a pak nás zase vedl Burísek příjemnou lesní cestou k letišti Líně, kde jsme zkrátili pobyt jen na zrychlený průjezd. Nicméně i tak jsme měli možnost zahlédnout vzlet letadla Albatros. Je fakt, že tomu pučmeloudovi dalo dost práce, než se vyhrabal nahoru - kolem Nové Vsi a lesními cestičkami zpátky k Plzni a pak někudy okrajovými částmi Plzně až do Černic. Já jsem teda měla pocit, že nás Burísek vodí kolem Plzně pořád dokola, ale prý jel tou nejkratší cestou . Kousek před cílem jsme zajeli ještě na poslední občerstvení do pivovaru Purkmistr, kde jsem jim svoji objednávkou 6ti ovocných čajů zcela vyčerpala zásoby . Ale pitný režim je holt pitný režim. No a kromě výborného jídla a pití, jsme si tady konečně mohli dopřát i tu sladkou tečku - jo, Plzeňsko je holt kraj pivovarů, tady si na nějaké cukrárny nepotrpí .

Délka: mohlo to dát asi tak 55 km - chvilkama mi vynechával můj nový beztdrátový tachometr, ale ono na nějakém tom metru nezáleží .

Caramboly: technické žádné (teda pokud nepočítám, že mi okamžitě po výjezdu přestala fungovat přední brzda a vynechával mi bezdrátový tachometr), jen Ligi trošku Pébéčku obrousil lýtko, když o něj zastavil a Honzík si kdesi v lese na holeni udělal rejpanec .

Počasí: celý den slunečno, teplota se šplhala až na 24° C. Někteří už neváhali použít i opalovadla .

A jaké to bylo?!? Naprosto supééééééééér. Krásná trasa, příjemná společnost, suprové počasí. Už se těším, až se se všemi uvidím za někdy příště .

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2009