t na kalendář

pátek 29. srpna 2008

Za surrealisty do Písku...

V Prácheňském muzeu v Písku se do neděle 31. 8. 2008 koná výstava skupiny českých a slovenských surrealistů s názvem "Život je strašlivý přírodopis", jejíž součástí je i sousoší Učitelé zpěvu. Toto sousoší bylo vyrobeno na zakázku jistého "vyhynulce" a následně bude zdobit zahradu jeho domova spokojeného stáří. No a protože pak už nebude možné toto unikátní dílo vidět, musela jsem prostě za surrealisty do Písku .

Návštěvu Prácheňského muzea a přilehlé Sladovny (kde jsme se byli podívat na největší leporelo na světě od Lucie Seifertové "Dějiny udatného českého národa") všem vřele doporučuji (článek z Deníku). Celý objekt je úžasně zrekonstruovaný a kromě výstav jsou zde i stálé expozice týkající se Písecka a řeky Otavy. Moc pěkně udělané. No a kdybyste náhodou byli unaveni, ve dvoraně je velmi příjemná odpočinková zóna s fontánkou a občerstvením .

* vstupenka do Prácheňského muzea

* vstupenka do Sladovny

Za povšimnutí stojí zejména cena - pro nás, zvyklé na ceny v Pražských galeriích byla tedy opravdu luxusní. To jsou ty výhody mimopražských galerií a muzeí .

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2008