t na kalendář

sobota 22. prosince 2007

Nepetsche V.

(aneb kdo nepetsche, jede na kole - tentokrát již po páté !!!)

Štědrý den se rychle blíží, měli jsme napečeno a uklizeno, takže co jiného dělat, než vyjet na kole .

Cyklistická část

Z deníčků druhých:

* foto od Arabice

* diskuzní téma "sobota 22.12. - Nepetsche"

Sraz: v 11:00 na stanici metra C Vltavská proběhl bez potíží, pro jistotu jsme počkali ještě 5 minutek a vyjeli jsme. Účast některých sice na poslední chvíli zhatila chřipka, přesto se nás sešlo deset.

A co je od této akce očekáváno, to dal jasně najevo Václav, který přijel na městském kole Dahon. A myslím, že jeho očekávání byla naplněna . Jen jsem celou cestu čekala, kdy sundá bundu a bude mít pod ní i smoking s motýlkem. Ten ale opravdu nechal doma .

Trasa: Vltavská - cyklostezka podél Vltavy - přes Kampu - k Národnímu divadlu - pod Barrandovský most, kde se přidal Radius - podél Vltavy do Chuchle - Malá Chuchle - po ŽTZ - vzhůru údolím Čertovy strouhy slibovaným krosíkem. Odpočinkově jsme se zajeli kouknout ke kapličce a pak jsme ten dokopeček dorazili - přes mini ZOO, kde jsme  viděli, jak bylo slibováno , rozličnou spárkatou, kopytnatou a hrabavou zvěr, králíčka mazlíčka, obrovského krkavce, výra velkého, slepice v kožiše, rysa ostrovida, lišku a další a další zvířátka. Jen veverka chyběla - přírodním areálem zdraví, kde na nás dýchla téměř vánoční atmosféra - stromy kolem cesty byly nádherně ojíněné. Jak v Mrazíkovi  - kolem poutního kostela sv. Jana Nepomuckého, kde kluci konečně Světlaně (POZOR nezaměňovat se Světluškou !!!) pomohli přezout zadní dušičku pneumatičku, která neustále zlobila a ucházela - kolem hřbitova zpět nad miniZOO - a podél Lázeňského potoka sjezd zpět do Malé Chuchle, což byl ten druhý slibovaný krosík - po stezce pod Barrandovskou skálou - přes Barrandovský most - a rychle do restaurace Vltava na náplavce.

Délka: trasička měla opravdu něco málo přes 20 km - prostě jen tak na zahřátí .

Počasí: teplota se držela kolem -2° C, ale stačilo to na to, aby nám zčervenaly tvářičky, trošku omrzly nožičky a prstíčky a voda ve flaškách se změnila v led . Ale dalo se to všechno vydržet .

Necyklistická část

V restauraci bylo příjemňoučko a suchoučko a teploučko a protože jsme kola měli bezpečně uzamčená ve skladu, mohli jsme nerušeně jíst a pít, co se do nás vešlo. A že se toho do nás vešlo hodně . Zvláště když ještě dorazili necyklistické posily . A když pak ke kávě Kominík přidal skvělé cukroví a Sylva přinesla domácí vánočku s mandlema a rozinkama, to se nám ten dnešní výlet móoooooc krásně hodnotil .

Všem moc děkuji za příjemnou společnost a přeji krásné a klidné Vánoce a šťastný Nový rok 2008.

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2007