t na kalendář

 úvod

ubytování so 4.8. ne 5.8. po 6.8. út 7.8. st 8.8. čt 9.8. pá 10.8. so 11.8.

fotogalerie

Pukňov aneb dovolená na Orlíku...

pátek 10. srpna 2007 - hráz přehrady, Zrůbek a Hornické muzeum v Příbrami

Dneska po snídani jsme se rozhodli vyjet na výlet autem. Nejprve jsme to vzali lesníma silničkama na hráz Orlické přehrady. Paráda - zaparkovali jsme auto a šli si ji projít pěšky. Výhledy na přehradu i pod přehradu byly úžasné, sledovali jsme přetahování lodí a když jsme byli kus za půlkou, kde nebylo kam se schovat, spustila se z čista jasna docela slušná průtrž mračen.

Z Orlíku jsme odjeli do motorestu Zrůbek, kam jsme jezdívali na jídlo při naší první dovolené na Orlíku v roce 1983 . A zase jsme se tu skvěle najedli.

No a protože počasí nebylo nic moc, rozjeli jsme se do Příbrami do Hornického muzea. Možností se nabízelo hned několik. Pro začátek jsme zvolili nejkratší okruh C = Vojtěšský důl, kde jsme si nejprve prohlédli výstavu loutek , a pak jsme viděli šachetní budovu a věž, pod níž bylo dosaženo v roce 1875 světového prvenství v hloubce ražby 1000 metrů pod zemí, pak strojovnu k této šachtě a pak jsme prošli vodní štolou Anna.

Potom jsme ještě zvolili okruh B = Annenský důl, kde jsme si v cáchovně dolu prohlédli různé expozice hornického muzea, pak jsme se projeli důlním vláčkem a nakonec se ještě podívali do strojovny tohoto dolu. No a pak už jsme měli kultury až až a tak jsme sedli do auta a jeli zpátky odpočívat na Pukňov .

Počasí: nic moc - samá přeháňka a teplota se držela kolem 20° C.

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2007