t na kalendář

sobota 28. - neděle 29. července 2007

Víkend s Vaškem z Luxu...

Vašek z Luxu přijel na pár dní na dovolenou do Česka a byl by hřích toho nevyužít .

Z deníčků druhých:

* diskuze "Praha, 28.-30.,31.7."

* sobota od Wewerky

* neděle od Wewerky

Sobota 28. července:

* trošku bikování kolem Točné - tak téhle ryze bikerské vyjížďky jsem se neúčastnila, ale pokud vím, tak zúčastnění protáhli Vaška Komořanskou roklí, maturitou, kolem letiště Točná a dalšíma bikerskýma vychytávkama, které tenhle kout nabízí.

* večerní posezení v restauraci Domyno - tuhle část dnešní akce jsem už nevynechala . Vyjížďka byla náležitě zhodnocena a zapita v duchu dobrých Nakolackých tradic .

Neděle 29. července:

Dneska byl plánován přejezd Brdského hřebene pod vedením Medúzy.

Sraz: byl v 10:30 pod Barandovským mostem a zkuste hádat, kdo přijel poslední poslední. Ano, správně... Medúza .

Trasa: Baranďák - podél Vltavy na Zbraslav - přes most - a dál nás Medúza naprosto zkušeně provedl různými cestičkami po okraji Zbraslavi až nad Zbraslavský lom a pak dál až na Cukrák. Tady se nám odkryly krásné vyhlídky do údolí Vltavy. Dál jsme jeli po ČTZ až na Jíloviště, kde jsme se rozdělili - "mladí a neklidní" jeli dál po ČTZ, no a my ostatní "nemladí a klidní" jsme podjeli dálnici a pak lesní pěšinou podél dálnice až k silnici na Řitku - přes Řitku - a po silnici až do Černolic, kde jsme se zase měli sejít. Sraz proběhl s drobnými obzížemi, neboť Medúza zlomil sedlovku. Musel ze svého horáka nakonec udělat trošku free style, ale jet se na tom dalo. Co ale bylo horší, to byly naše prázdné žaludky, které se už dost razantně hlásily o obídek a rozhodně nechtěly hladovět až do cca 12 km vzdálených Haloun. Bylo už docela dost hodin, takže jsme se rozhodli nechat Brdy Brdama a sjet dolů k Berounce. Na hřeben pak odjel jen DanSed, který se zatím původního záměru nechtěl vzdát. My ostatní jsme sjeli do Všenor a dál podél Berounky do Černošic, kde jsme hned za mostem zapadli do hospody a konečně se řádně posilnili. Už jsme to potřebovali . U nádraží ještě někteří přidali něco sladkého v cukrárně a pak už to byla klasika pořád podél Berounky se zastávkou na jedno u Pigiho. No a dál už se cestou odděloval každý podle své potřeby.

Brdy jsme sice dneska nepřejeli, ale přesto jsme si móooooooooc pěkně zajezdili. Ty cestičky, které nám kolem Zbraslavi ukázal Medúza, ty teda byly úžasné. A ty Brdy holt dáme někdy jindy .

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2007