t na kalendář

sobota 20. ledna 2007

Říčany s Danou...

Tak kdo zaváhal a nakonec nejel, ten může jen a jen litovat. Počasí nakonec vyšlo naprosto úžasně - větřík nás sice malinko potrápil odpoledne, ale o žádné avizované vichřici nemohla být řeč. A trasa, kterou Dana navrhla, byla naprosto úžasná. Určitě si ji někdy projedeme ještě jednou.

Z deníčků druhých:

* fotky od Wewerky - tentokrát jen z hospody

* fotky od mgt

* profil trasy od mgt

* Nakolácká diskuze "Sobota 20. 1. - Říčany..."

Kdo s námi jel: Dana, Radka, Wewerka, Gábina, Arabice a Ivan, Zdenek, mgt a Medúza - ženy holt byly tentokrát v přesile .

A kdo byl omluven: Zuza a LOBO nemohli díky kalamitě, Láďa a bratranec Bob museli nakonec do práce, Kolin byl nemocný, Matyx zaspal, HonzaH cosi kutil doma, Karliner jel na Brdy, no a některé nakonec odradilo počasí .

No a nakonec ještě pár poznámek z mé klávesnice...

Sraz:

* nevlaková sekce "bludných holanďanů" vyjela podle plánu pod vedením Wewerky cca v 09:15 od sochy Kosmonautů (Gubareva s Remkem ) ze stanici metra Háje,

* vlaková sekce s mírným zpožděním cca v 10:25 z Hlaváku vlakem Os9123, takže sraz krátce po 10:45 v Říčanech klapnul . Ještě nějaké to startovní pivo a cca v 11:15 jsme vyrazili na cestu.

Trasa: z Říčan jsme se rozhodli vyjet po cyklotrase č. 21 kolem Marvánku. Nakonec to ale dopadlo trošku jinak - trasu jsme našli, pak ztratili, pak zase našli a zase ztratili - zkrátka nakonec jsme našli mnoho krásných neznámých cest přes i kolem Říčan až jsme vyjeli na silnici před Světicema. Ale ztracený jsme vlastně vůbec nebyli - po celou dobu jsme věděli, že nemáme jet tou vyjetou polní cestou podél potoka, ale máme být támhle vlevo nahoře v tom lese za polem . Po krossovém úvodu bylo rozhodnuto setrvat chvilku na silnici - Světice - Tehov - směr Strašín až na MTZ a tady zase zpět do lesa. Původně jsme po ní chtěli jet až do Mukařova, ale s ohledem na čas jsme uhnuli po ČTZ. Po ní jsme dojeli do Babic, kde se zdržel Medúza s mgt opravou píchlé dušičky. A dařilo se jim opravdu skvěle - viz foto1, foto2 . A pak nastal naprosto nádherný úsek cesty Babice - Škvorec. Lokalita kolem Dobročovického potoka byla tak nádherná a kořeny tak úžasné, až Dana, Gábina, Wewerka a Zdenek přestali sledovat kam uhýbá červená a drželi se potoka dokud se jim do cesty nepostavila hospoda v Třebohosticích. Že jsou zablouděný ale zjistili až když jsme je začali hledat v hospodě ve Škvorci . Hospoda sice nabízela jen zelňačku, smažák, kuřecí nugetky, výbornou tlačenku, utopence apod. ale najíst se tu dalo. Jen Wewerka zaváhala a s ujištěním, že se budeme zastavovat ještě v hospodě v Klánovicích si tady smažák nedala. No, příště už to určitě neudělá . Ze Škvorce jsme původně chtěli jet ještě přes Úvaly, ale bylo rozhodnuto nechat Úvaly Úvalama a držet se nadále ČTZ na Újezd u Prahy a Klánovice, kde jsme neukázněně vynechali tu původně plánovanou hospodu a jeli jsme dál podél trati na Běchovice a Počernice. Tady se odpojila Wewerka a vydala se směrem na Wewerkov. My ostatní jsme se rozhodli jet dál podél Rokytky. Chvilku to šlo, ale pak přišla kritická křižovatka vlevo po asfaltu do města nebo vpravo po polní cestě podél toku potoka. Už nevím kdo řekl vpravo, ale užili jsme si to . Kus se ještě dalo jet, ale pak se cesta začala zužovat, až zmizela úplně. A teď mgt přiznal, že ví na druhé straně o velmi příjemné cestě . Chjo... . Zkrátka nechali jsme potok potokem a odvlekli jsme kola nejkratším směrem do města - byli jsme v Hostavicích, takže jsme chytli cyklotrasu a za chvilku jsme byli v Kyjích, kde se odpojila Arabice s Ivanem a my zapadli ještě na chvilku do hospody. Dál jsme projeli klasicky kolem zahrádek a panelkou kolem Rokytky do údolí dutých hlav, kde část odjela směrem na Žižkov a Vinohrady a část směrem do Tróje ke koním na závěrečné pivo.

Naše cesta ke koním proběhla celkem rychle a nudně - teda pokud pominu Zdenkovo nepříjemné zjištění, že někde ztratil tachometr. Ale druhá sekce se teda vůbec nenudila. Že měla Dana pád, to jsem zjistila už odpoledne z fotek, ovšem až večerní sms od ní ukázala, jak moc ošklivý pád to byl:

"Tak hadej, kde travim druhou noc. V nemocnici na Frantisku s prasklou krizovou kosti. Jsem sest tydnu out. Sportem k trvale invalidite. Zdar."

A co se vlastně stalo?!? Stalo se to hned po našem rozdělení za viaduktem v Hrdlořezích a víc k tomu útržek z diskuze od mgt:

"Dana spadla na blbym miste, kde se uhybalo ze silnice na chodnik a je tam takovy blby najezd, takze ac jsem rukou ukazal, tak jen kratce a i vzhledem ke tme to mohl videt tak max. Meduza za mnou. Jeli jsme pomerne pomalu - bylo to kopce a tak to byl pad odhaduji tak v rychlosti 5-8 km/h, ale podle polohy, ve ktere jsem Danu uvidel, musela padat na levy bok s tim, ze v prubehu padu, mozna vlivem prave nohy jeste upnute v SPD doslo k vytoceni trupu a spadla jakoby na zada, zcela na plocho. A protoze nema zadne "narazniky" v teto casti, tak to bylo rovnou na pater a panevni kosti. Z te vysky to na podobne zraneni bohate staci.
Ja se tedy spise bal aby si neudelala neco s ledvinama, ale i tak to je dost drsne. S temi auty ani velky problem nebyl, jela za nami jiz par desitek metru a tudiz stejnou rychlosti, navic za Danou jela jeste Gabina myslim."

Jak se zdá, první letošní pád máme za sebou. A pokud bychom ho mohli označit i za poslední, určitě by to nikomu nevadilo. Dana si teď 6 týdnů odpočine od veškerého sportování a vám ostatním přeji, aby se vám karamboly na vašich cestách vyhnuly .

Délka: můj tachometr naměřil cca 64 km, ale někteří měli i víc a někteří i míň.

Jak se zdá, měla tahle akce víc než co bychom si přáli, ale i přes ten karambol to byla rozhodně akce vydařená. Díky všem za společnost a zase někdy příště .

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2007