Zápis z 3. zasedání Výboru životního prostředí ZHMP, konaného dne 9. 3. 2006

Dotazy členů VŽP

Pan Prokeš - cyklostezky, zda se na ně při rekonstrukcích parků a jejich komunikací pamatuje, zmínil usnesení Rady HMP z roku 2003, kde byl úkol zohlednit při rekonstrukcích parkových komunikací problematiku cyklistických stezek, nabídl svoji pomoc při řešení této problematiky.

Pan Študent - odpověď – minulý rok byla dokončena část cyklostezky v Letenských sadech. Není si vědom, že by na Petříně nebyla cesta průjezdná. Podle názoru několika stavebních úřadů, komunikace v parcích, pokud nemají své katastrální číslo a nejsou takto zařazeny v katastru evidence nemovitostí, tak nejsou komunikacemi a jsou součástí zeleně. Vyznačení cyklistických stezek v Královské oboře a v Letenských sadech platí, ale o budování nových stezek v rámci parků se neuvažuje, protože dimenze komunikací to neumožňuje, ale v rámci lesů je na stezky pro cyklisty pamatováno.

Pan Laudát – povrchy komunikací. Odpověď – většinou nové cesty dlážděné a v původním pískovém povrchu,  po projednání s památkáři byly prováděny mlatové komunikace. Asfalt se používá pouze pro jinou funkci např. pro kolečkové brusle nebo pro náročnější zatížení, při funkci smíšené, kde by hrozila devastace povrchu, což se provádělo v části Letenských sadů, ale i tyto
povrchy komunikací byly kombinovány s dlažbou.

barvený asfalt  - odpověď- byl použit na části komunikací a tenisovém hřišti v Letenských sadech, ale z hlediska památkové péče jeho používání je povoleno minimálně.

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2006