t na kalendář

sobota 16. září 2006

Vstříc lehokolům...

V termínu 15. - 17. 9. se konalo lehokolové Setkání 2006 v Chrustenicích u Prahy a to jsme si teda nemohli nechat ujít. A rozhodně to stálo za to - takové množství rozličných "gaučokol" a tříkolek, to se hned tak nevidí a navíc, když jsme ještě měli možnost se na těch, pro nás nevšedních, strojích povozit!!! Tahle parta "cyklopovalečů" byla prostě SUPER !!!

Foto a jiné dokumentace:

* zpráva z Lehokolového setkání od Honzy Gally

* fotky od lehokolisty Miroslava Vlčka

* videa od Weweky

01 = jízda lehotandemu

02 = peloton v Chrustenicích - 1. část

03 = peloton v Chrustenicích - 2. část

04 = Wewerka předjíždí peloton

05 = lehokolo a závora - tohle nedokážu...

06 = peloton - úžasný a nekonečný...

07 = peloton v Rudné

08 = peloton v Čistovické na Bílé Hoře

09 = odjezd z Ladronky - 1. část

10 = odjezd z Ladronky - 2. část

11 = odjezd z Ladronky - 3. část

12 = odjezd z Ladronky - 4. část

13 = "jak malý děti na osmičce"

14 = ckp13 na gaučokole

 

* fotky od Weweky

* od ckp13 fotky a video1, video2, video3 a video4

* od HonzyK ortofotomapa sobotní Projížďky Prahou › stáhnout do PC › otevřít v Google Earth › v okně "Places" otevřít OziExplorer Data › označit "chrustenice-4" › spustit

* článek o srazu v listopadové Cykloturistice - dovoluji si obzvláště upozornit můj loket na společné fotografii před Pražským hradem. Díky němu jsem si vlastně poprvé v životě koupila Cykloturistiku . Ale Banáne, vědět, že je tam vyfocený JEN můj loket (ikdyž byl impozantní), tak si to nikdy nekoupím .

* a jedna diskuze - "Pyrotechnici v pohotovosti" - která kdyby nebyla skutečností, byla by rozhodně pro zasmání

No a nemůžu si odpustit také něco málo ze své klávesnice:

Sraz byl po osmé na stanici metra Zličín a to tak, abychom mohli nejpozději v 8:30 vyrazit. Mě se teda ráno moc vstávat nechtělo, ale nakonec jsem se ukecala a kromě mě přijel ještě Airline (aby taky ne, když to všechno spískal), Honza13, Wewerka, Kukyn, Eda s Kačkou a MM s Karlem.

Trasu  navrhl Honza a musím říct, že i přes můj počáteční protest to byla velmi a to velmi dobře volená cesta do Chrustenic. Ještě že se tentokrát nenechal ode mne ukecat. Jeli jsme přes Sobín - Hájek - Únětice - skopcem dolů - údolím Nenačovického potoka, které je prostě v každém ročním období nádherné, do Nenačovic - kolem neslavné estancie U chcíplího ptáka až do Chrustenic do kempu Valek. Na první pohled to byl velmi pěkný kemp, ale účastníkům srazu trošku vadilo, že paní majitelka dávala poněkud více najevo, že už je po sezóně... Asi už měla letos vyděláno... Nicméně na příjemnou atmosféru srazu to rozhodně vliv nemělo .

Lehokoláci dneska měli v plánu spanilou jízdu na Prahu, no a my využili možnosti jet s nimi. Trasa byla nenáročná: Chrustenice - lesem podél dálnice - tak tuhle zkratku jsem doposud neznala a musím říct, nádhera - Rudná u Prahy, kde jsme poměrně dost dlouho čekali na hlavního organizátora Láďu, který se zdržel rozhovorem pro TV - Zličín - Bílá Hora - Ladronka, před kterou valná část zakufrovala a docela slušně zablokovala křižovatku před Bělohorskou ulicí než se našel hlavní šerpa Jakuba a vrátil nás zpět na plánovanou trasu - Strahov - Loreta - Pražský Hrad - Brusnice - Belvedér - Chotkovy sady - Letná.

No a tady jsme využili možnosti projet se na lehokole i na tříkolce - mimochodem naprosto nádherná zkušenost, rozloučili jsme se s účastníky srazu a odjeli jsme se občerstvit ke kurtům, protože už nám v bříškách pěkně kručelo. Původně jsme sice měli ještě dost námětů, kam po "O" vyrazíme, ale nějak jsme všichni, teda hlavně já, odpadli a netoužili jsme po ničem jiném, než se odebrat k domovům. Je fakt, že se mi ještě asi nikdy nepodařilo vrátit se domů z výletu ve čtvrt na čtyři odpoledne a je také fakt, že rodina z toho byla naprosto zděšena, ale tělo si holt žádalo své a po všech těch nevšedních zážitcích jsem už netoužila po ničem jiném než se svalit do peří, což jsem také udělala .

Tak díky všem za velmi příjemnou společnost a zase někdy na kole anebo jen nakole .

Vše před, po i kolem srazu si můžete ještě přečíst v následujících diskuzních tématech:

* nákolácká diskuze "Sobota 16.9. - Vstříc lehokolům..."

* lehokolácká diskuze "Setkání 2006"

* lehokolácká diskuze "Lehokolové setkání 2006 Praha"

* lehokolácká diskuze "Doprava na setkání"

A pokud někoho zajímá něco více o lehokolech, pak přidávám pár odkazů:

* mapa výskytu lehokoláckých nadšenců

* Láďovy stránky

* Jirkovy stránky

* HonzaKovy stránky

* stránky BrnoBENTu = Brněnského spolku lehocipedistů

* Azub

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2006