t na kalendář

středa 19. dubna 2006

Otvírací akce r. 2006...

----------Original Message----------

Vážené přítelkyně a přátelé kola, otvírací akce r. 2006 proběhne 19.4.(ve středu) od 14:59hod v recepci Na Perštýně a bude pokračovat netradiční cestou k tradičnímu cíli ve Skochovicích. Ostrý start 15:34 z metra Chodov - dále -Kunratice-Písnice-Dol.Břežany-Ohrobec-Zvole-Březová-Skochovice-Praha. Kdo chce může potvrdit účast a nejen na této akci, ale i na akcích pozdějších, dříve avizovaných. Těšíme se na všechny i na pěkné počasí (účast povinná-týká se i pěkného počasí). Vaše PEPKA.

----------Konec Original Message----------

Na úvod pár fotek a pak něco málo o tom, kde a jak jsme tu letošní sezónu zahájili...

Počasí: ráno bylo na teploměru sice jen 5° C, ale celý den bylo nádherně - teploučko a slunečno. Teploměr se vyšplhal až nad 15° C.

Bylo možno se přidat:

* ve 14:59 na Perštýně, kde bylo oficiální zahájení sezóny 2006 (alespoň doufám) Becherovkou

nebo

* v 15:34 na stanici metra Chodov, kde jsme dopili Becherovku a provedli jsme ostrý start

Trasa: Perštýn - metrem z Hlavního nádraží na Chodov - Kunratický les po MTZ - Dolnomlýnský rybník - Kunratice - pak si někteří vymínili, že chtějí vidět Šeberák, který nás ale zklamal, protože je vypuštěn - trošku adrenalinu a smogu na hlavní č. 603 - Písnice - Dolní Břežany, kde nám nebylo povoleno osvěžení - Ohrobec, kde nám nebylo povoleno osvěžení - Zvole, kde nám nebylo povoleno osvěžení - Březová, kde nám nebylo povoleno osvěžení - Skochovice, kde nám KONEČNĚ bylo povoleno osvěžení, ale zase byla zavřená hospoda - Vranné, kde jsme se konečně osvěžili - podél Vltavy do Prahy - akorát ve Zbraslavi jsme díky záplavě nemohli kolem vody, ale museli jsme to do Komořan objet vrchem po silnici

Délka: za celý den jsme najela 63,5 km, trasa samotná mohla mít něco přes 50 - podle toho, kde se bere konec

Osvěžovny: po celou cestu jsme byli mučeni žízní, ačkoli cesty byly velmi prašné. Hlavní občerstvení ve Skochovicích u pana Blažka odpadlo, protože jako na potvoru má zrovna ve středu zavírací den. Z posledních sil jsme nakonec dojeli do Vranného, kde jsme svorně odmítli doporučovanou hospodu "u nádraží" a raději jsme se uchýlili pod kaštany do hospody "pod kaštany", kde měli nejen výborné pivo, ale i skvělé čerstvé jitrničky. Objevili se ale i tací, kteří dali raději kaplickou cmundu, smažák nebo vepřová jatýrka. Ale ať si každý dal co chtěl, v bříškách jsme to všichni cítili a zvláště pak v kopečku ze Zbraslavi, kde jsme se díky vodě museli vyhnout vodě .

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2006