neděle 29. ledna 2006

Brusle...

Ráno dostal můj manžel znenadání nápad jít si zabruslit, když je tak krásně mrazivo. Na tom by asi nebylo nic divného, kdyby měl rád zimu, zimní sporty a vlastnil by brusle...

Nicméně myslel to vážně, takže jsem rychle dohotovila oběd, vyhrabala své stařičké brusle ze skříně a vyrazili jsme. Nejprve, samozřejmě, na Zličín taťkovi pro nové brusle. Nutno konstatovat, že to bylo velmi náročné a tato fáze našeho sportovního odpoledne trvala déle než bruslení samotné. Ale zvítězili jsme a oba již obrusleni jsme popojeli dál na hostivický rybník.

Sundat boty, nazout brusle, přeťapkat na led... Poněkud zdlouhavá fáze, navíc když na jejím konci bylo naprosté zklamání. První jízda totiž prokázala neuvěřitelnou tupost obojích bruslí. Mohu vám tedy s jistotou prozradit, že nové brusle se prodávají nenabroušené a starší brusle je třeba nechat nabrousit častěji než jednou za 10 let.

Takže zase přeťapat zpět k autu, sundat brusle, nazout boty a tradá na zimák, kde nám brusle za mrzký peníz 40,- Kč/kus byly nabroušeny. Je fakt, že teď už jsme oba, poněkud znaveni hlavně nesportovními výkony, zvažovali, zda se na rybník ještě vrátit nebo jít domů odpočívat, nicméně přece jenom zvítězila touha znovu brusle vyzkoušet.

A tak jsme se ocitli, dnes již podruhé, u hostivického rybníku. Teď už jsme se ale neodvážili v bruslích přecházet štěrkovou cestu, takže jsme se pěkně způsobně přezuli až na ledu a vyrazili jsme na druhou zkušební jízdu. Tedy to se vůbec nedalo srovnat. Jezdilo to úžasně a i když jsme na rybníku nevydrželi nijak dlouho, přece jenom jsme se krásně unavili.

Tak jestli ten letošní mráz ještě chvilku vydrží, určitě se na rybník vydáme zase, když už máme ty brusle tak nádherně nabroušený

Pro zvídavé pár fotek z domácího archívu.

A ještě se můžete kouknou, na pár zajímavých bruslicích odkazů:

http://album.olympus.cz/PhotoGallery/public/pAlbumShow.asp?idAlbum=71141 = z Karlštejna do Prahy

http://www.qhodnoceni.cz/profil.php?u=68654 = nejen naše babičky bruslili na Vltavě

http://brusleni.e-zpravy.cz/

http://www.svetoutdooru.cz/Users/Clanky/clanek.asp?id_clanku=976 = dálkové bruslení

 

na hlavní stránku

copyright © vrstevniceJ 2006