čtvrtek 27. - neděle 30. října 2005

Podzimní Šumava

Fotky od Zuzky - kvalita je trošku snížena, protože jsou skenované.

Ve středu večer jsme se, přesně podle pozvánky, sjížděli na chatě Cihelny na Zadově. Trošičku čárou přes rozpočet bylo, že kuchař už v pozdním večeru - nebo spíše v počínající noci, abychom mu zase nekřivdili - odmítnul vařit, takže kdo se nenajedl, musel holt vydržet až do snídaně.

V pátek (28. 10.) ráno byla snaha vyjet v deset, ale servisovalo se a připravovalo se, až se prostě vyjelo o něco později.

Trasa: chata Cihelny - Churáňov - cyklotrasa č. 1203 - Zlatá Studna - cyklotrasa č. 2123 - Zhůří - po silnici do Horské Kvildy, kde bylo povoleno občerstvení - po silnici do Borové Lady - cyklotrasa č. 1040 - Knížecí Pláně - polívčička a pivo -  cyklotrasa č. 1023 - prameny Vltavy - Ptačí nádrž - ČTZ - Modrava - oběd -  po silnici - Hájenka Filipova Huť - cyklotrasa č. 1042 - Horská Kvilda - po silnici směr Kvilda - vlevo - rozcestí Pláně - cyklotrasa č. 1203 - chata Cihelny

Večer jsme dojížděli s padající tmou a už jsme se téměř všichni těšili na sauničku. Sauna byla dobrá, ale poněkud nepříjemné bylo, že jsme místo do bazénu museli do sprch přes chodbu do umývárek. Ale vydrželi jsme to. No a pak se trošku popíjelo a tak vůbec...

V sobotu (29. 10.) byl start opět stanoven na desátou a i když jsme díky posunu času vstávali o hodinu dříve, opět jsme vyjížděli s mírným zpožděním. Na Churáňově bylo krásně, ale v údolí pod námi ležela mlha, jejíž nevlídnou náruč jsme měli možnost i okusit, jen co jsme sjeli trochu nížeji.

Trasa: z Churáňova jsme to tentokrát vzali trošku crossem - ze Zlaté Studně po ČTZ - Kašperské Hory - oběd a cukrárna - cyklotrasa č. 1201 - Studenec - Jáchymov - Michalov - pivo a tři sobi - po silnici - chata Cihelny

Dneska jsme to trošku protáhli, takže z poslední hospody jsme vyjížděli už za naprosté tmy. Ale alespoň nám ten dokopec lépěji utekl.

V neděli (30. 10.) ráno jsem už nabrala směr ku Praze, takže kam se jelo na kola už netuším. Jen vím, že to opět bylo velmi výživné a příjemné.

Podzimní Šumava byla jako vždy úžasná, tak zase někdy příště...

na hlavní stránku